Športni park Ruteč se nahaja v severovzhodnem delu Kranjske Gore. Lokacija pod pobočjem s pogledom na gore mu dodaja vrednost.

Na lokaciji sta dve že obstoječi nogometni igrišči, prav tako sta urejeni še dve igrišči za odbojko na mivki in balinišče. Ureditev je obsegala vključitev danih športnih površin ter povezavo v koherentno celoto. V športnem parku je predviden centralni objekt v katerem se v kletni etaži nahajajo garderobe za športnike, v pritličju gostinska dejavnost, prvo nadstropje pa je namenjeno klubskim prostorom. Paviljon se naslanja na vodno površino, ki je urejena kot plavalni ribnik v zimskem času pa lahko služi kot drsališče. Park ponuja še kamp prostore, glamp enote, otroška igrišča, piknik prostore in amfiteatralno ureditev za razne prireditve. Park poleg športa ponuja možnost rekreacije, druženja in medgeneracijske interakcije.

Avtorji: Adrijan Cingerle u.d.i.a., Luka Božeglav stud.arh., Erik Brus u.d.i.a., Katarina Iskra u.d.i.k.a., v sodelovanju z Elizabeto Gregori iz inštituta Celek